חג המולד בגליל המערבי 2024

בעקבות הפסקת האש, בגליל המערבי מחדשים את חגיגות חג המולד. 

כריסמס 2024 בגליל המערבי: מעיליא, תרשיחא ופסוטה מזמינות לחגיגה קסומה של מסורת וטעמים.

השנה, לאחר הפסקת האש המיוחלת, הכפרים הנוצריים בגליל המערבי שבים לחגוג את חג המולד באווירה חגיגית, ומלאת אור.

מעיליא, תרשיחא ופסוטה, מוארים באורות נוצצים ומתמלאים ריחות משכרים של מאפים מסורתיים ואווירה מחממת לב.

אין צורך להרחיק לחו״ל, במרחק נסיעה, בין נופים ירוקים וסמטאות מוארות, תמצאו את חג המולד במיטבו.

עצי אשוח מקושטים, רחובות מוארים בשלל אורות צבעוניים,  מסעדות המגישות מנות מיוחדות של חג המולד, כאלו המוגשות בארוחת החג בכל בית נוצרי, כל אלה יחכו למבקרים בכפרים הנוצריים בתקופת חג המולד.

 למרות שהשנה לא יתקיימו ארועי החוצות במעיליא ותרשיחא, בגלל זמן ההתרעה הקצר שנותר עם כניסת הפסקת האש לתוקף, תמצאו ביישובים האלה חוויה חגיגית משמחת ומרחיבת לב:  אורות, קישוטים ומיטב מאכלי החג, אוירת חג קסומה שבה האנשים, הטעמים המיסות והכנסיות מתמזגים כולם ביחד.

מתי:

במעיליא היישוב כולו עוטה חג ומקושט במיוחד לכריסמס – במיוחד ברחבת הכנסיה בה ניצב עץ האשוח הגדול והמואר

אוירת כריסמס, קישוטים ואורות בכל ימי החג תמצאו בשווקים של תרשיחא

18-22/12/24 שוק חנו-כריסמס בעכו העתיקה – כל יום משעה 18:00-23:00

וגם בפסוטה שלל אורות, עץ חג המולד המואר וכך גם הכפר כולו.

בואו לחוות את אחת המיסות המרגשות בצפון המתרחשת בכנסיית מרים הקדושה במעיליא. המיסה בכנסיה היוונית קתולית היא הפנינג צבעוני הכולל תפילות, מקהלות ואווירה מסיבה חגיגית.

חצר הכנסייה גדולה ומרוצפת באבנים רחבות, בתקופת חג המולד ניצב בפתחה עץ מולד עצום ממדים, סביבה פזורים פסלים של קדושים נוצריים ואחד מעניין במיוחד שבו לבושה מריה בשמלת בד המתנפנפת ברוח. עוד בחצר הכנסייה עבודה של הפסל הישראלי יגאל תומרקין כמחווה לדו קיום ושלום בין הדתות והעמים.

בימי ראשון מתקיימות בכנסייה שתי מיסות בבוקר ובערב. בחודש חג המולד מתקיים בחצר הכנסייה שוק הכריסמס ומצעד ילדי מעיליא יוצא גם הוא מהכנסייה. בחג המולד מתקיימת בכנסייה מיסת החג

מתי:
הדלקת עץ חג המולד המרכזי של מעיליא 6.12.24 ליד הכנסיה
שוק כריסמס Christmas Market  ב- 22-23.12.22 מהבוקר עד אחרי חצות ברחבת הכנסיה 
תפילות בכנסיה ב- 24.12  18:00 תפילת ערבית
25.12 10:00 – מיסת חג המולד
26.12 10:00 – מיסת חג המולד

**כניסה חופשית

** מתאים לכל הגילאים

חסן עאמיר הוא מורה דרך לא שגרתי, בעל נפש של אמן, שבקיא ומכיר את הגליל המערבי לעומק.

לקראת הכריסמס חסן מציע סיור חוויתי של תרבויות וטעמים בכפרים תרשיחא, פסוטה ומעלייא. ניתן לתאם איתו את הפרטים.

חסן מציע למטיילים איתו לסיים את הסיור בביקור בביתו הפרטי, לארוחה דרוזית אותנטית, פרי ידיה של רעייתו המוכשרת מאהא.

לפרטים והזמנות >> 077-2304338

 

מתחם יוצא דופן הכולל מסעדה איטלקית בניחוח ים תיכוני, פאב, מרתף יין בתוך אתר ארכיאולוגי עתיק, חדר ישיבות אינטימי וחדרי אירוח גליליים משקיפים אל הנוף המרהיב.

בשאטו דה רואה מציעים חווית אירוח ייחודית של קולינריה, יין, הסטוריה, שימור ארכיטקטוני, לינה וסיפור אישי ומשפחתי מעוררי השראה.

המתחם הקולינרי כולל שני חללים פנימיים: המסעדה והבר וחצר גדולה  החלל הרביעי, הארכיאולוגי, משמש כמרתף היינות.

שף אליאן לאיוס, יליד מעיליא, שצבר את נסיונו מעבודה בת 30 שנים במטבחים האיטלקיים באיטליה, חזר לישראל במיוחד כדי להרכיב את תפריט  המסעדה, המתבסס על חומרי גלם מקומיים וחומרי גלם מאיטליה.

לרגל הכריסמס יגיש השף ארוחת ספיישל מיוחדת  שתכלול מס' מנות, שתיה, יין וקינוח.

במקום חניה מוסדרת. לא כשר.

לפרטים והזמנות >> 077-7295934  

מסעדתה האהובה של מרים אל רביע בישוב מעיליא עברה מתחנת הדלק שבכניסה לכפר, למקום פסטורלי בהרבה: ביתה הפרטי. שם, במרפסת מקורה עם גג שקוף ובמרפסת הפתוחה מול הנוף, ממשיכה מרים לבשל אוכל לבנוני אוטנטי וביתי, כזה שלא תמצאו בתפריטי המסעדות אלא אך ורק במטבחים הביתיים.

במהלך חודש דצמבר 2024 – מרים תגיש תפריט מיוחד לכריסמס. האוכל מבוסס על ממולאים המזכירים את עטיפתו של ישו התינוק- בין המנות טלה ממולא באורז ובשר, קובה נייה עם ח'וטי, קובה מטוגן ממולא, מרק פריקי עם עוף או בשר, עלי גפן וכרוב ממולא. בורברה- חיטה מבושלת עם קינמון,צימוקים שקדים, שומשום.

לא כשר. מומלץ להזמין מקום. יש תפריט לילדים

לפרטים והזמנות >> 077-9964426

מיקומה של מסעדת ליאלינא על כביש 70 בתחנת הדלק שביציאה מקיבוץ בית העמק, בואכה כפר יאסיף, אינו מרמז דבר על המסעדה המרשימה ורחבת הידיים שהמרפסת האחורית שלה פונה אל נוף השדות והים התיכון.

המסעדה בבעלותו של המסעדן הוותיק והמנוסה בולוס בולוס  מציעה תפריט יצירתי ובו מגוון של מאכלים בהשראת המטבח הערבי הים תיכוני והמטבח המערבי.

בחודש דצמבר כולו המסעדה מקושטת באווירת חג המולד, תפריט חגיגי הכולל מנות מיוחדות של החג והאוכל, כרגיל, מצוין.

המסעדה יכולה להכיל עד 200 סועדים.

לפרטים והזמנות >> 077-9967527

יקב ג'וליה הוא יקב בוטיק קטן ומקסים בלב מעיליא. היקב קרוי על שם ג'וליה רעייתו של ג'ורג' עראף אגרונום במקצועו, המגדל כרם גפנים קטן בן 7 דונם מזן קברנה סוביניון, מערבית למעיליא ומשקיע בו נשמה ואהבה.

ביקב הקטן חדר חביות ובר שסביבו יושבים לטעימות היין המלווה בכיבוד קל.

היקב מבקבק כ-4000 בקבוקים של יין מהזנים קברנה סובניון, מרלו, שיראז ו-ויונייה (זן ענבים לבן).

ומתוכם הוא מייצא כ-2000 בקבוקים לארצות הברית.

בחודש דצמבר היקב פתוח כל יום משעה 10:00-18:00

 

לפרטים והזמנות >> 077-9969541

רוב המשפחות במעיליא התפרנסו משדות הטבק שבבעלותן ולמרות שגידולו של הטבק חדל מלהיות מקור פרנסה עיקרי וחשוב ניתן לראות  עד היום בסמטאות מעיליא אשכולות טבק התלויים על הגגות ועל המרפסות, שכן פרנסת הטבק אמנם חדלה ,אך מסורת גידול הטבק היא בדי.אן.איי של מעיליא ואנשים נוהגים עד עצם היום הזה לגדל טבק להנאתם הפרטית.

בית הטבק, שאשכולות טבק משתלשלים מתקרתו, מספר את סיפור חקלאות הטבק של מעיליא. זהו בית עתיק שנבנה ב-1914, והוא שייך למשפחת קסיס. זוהי משפחה חקלאית שהתפרנסה בעבר מגידול טבק ומטעי זיתים, וגידלה שדות טבק עד שנת 1990.

במקום פועלת מזקקה מסורתית שבה מייצרים עראק בלאדי מענבים לבנים זן דבוקי, מכרמים פרטיים.

העראק מיוצר מתסיסת ענבים במשך כ-14 יום ולאחר מכן הפרדת האלכוהול מהיין. העראק מיוצר בשתי ארומות: עראק אלבורג' זיקוק כפול, חוזק 53, ועראק מעיליא זיקוק משולש חוזק 53 וגם עראק זיקוק מיוחד בחוזק 60

הביקור במקום כולל טעימות וכיבוד. בתיאום מראש

בתקופת הכריסמס באסל יקשט את בית הטבק בנורות ועץ אשוח מפואר. אתם מוזמנים למצגת מרתקת של כ-40 דקות שיעביר באסל ובסופה גם יעניק טעימות והסברים על תהליך ייצור העראק הביתי שהוא מכין במקום.

לפרטים והזמנות>> 077-2319469

בית הבד העתיק במעיליא הוא בית בד משפחתי בן 400 שנה שעדיין אוצר את השמן בשיטה העתיקה שבה חמור מסובב את הממל- הגלגל המרסק את הזיתים.

הביקור בבית הבד הוא מסע במנהרת הזמן מכיוון שבמקום מפיקים את השמן בדיוק כפי שהופק בימי קדם.
בעונת המסיק, כאשר בית הבד פעיל ניתן לראות את בית הבד בעת תהליך ייצור שמן הזית עם החמור המסובב את הממל בפעולתו.

ניתן לרכוש שמן זית תוצרת בית הבד.

הסבר על ידי סומאיה שאורך כחצי שעה עולה 10 שקל לאדם.

פתוח ליחידים, זוגות, משפחות וקבוצות בתיאום מראש בלבד. ניתן להוסיף שתייה חמה וכיבוד קל בתוספת תשלום ובהזמנה מראש.

לפרטים והזמנות >> 077-2315872

מסעדה ערבית אותנטית המתמחה במאכלים ביתיים מסורתיים מבית אמא, כאלו שאפשר למצוא רק בבתי המקומיים. התפריט מבוסס על חומרי גלם מקומיים עונתיים. ישיבה בפנים ובמרפסת.

מסעדת מרוש, הנמצאת בתחנת הדלק דור אלון, על כביש 89 בין צומת כברי למעלות,  יש נתק מוחלט בין המתחם של תחנת הדלק לבין המסעדה – הכניסה היא מסביב, המסעדה יושבת עם הגב לתחנת הדלק כשחלונותיה הגדולים משקיפים לנוף היפה.

המסעדה בבעלותו של נביל חנא, בן למשפחת מסעדנים וותיקה, היא רחבת ידיים ויכולה להכיל עד מאה סועדים, כאשר במרפסת הגדולה, הצמודה, יש מקום לתשעים סועדים נוספים.
לשולחן מגיעים,על פי מיטב המסורת, מגוון רחב של סלטים כמו: טבולה, פטוש, שנקליש, בנוסף לסלטים הרגילים וגם סלטים עונתיים כמו עולש וגרגיר.
במנות הביניים אפשר למצוא: קובה, ראשי קלמרי, מוח עגל, גבינה ערבית בגריל, קוביות פילה עגל מטוגנות ועוד.

 

לפרטים והזמנות >> 077-2308337

מסעדת אלואדי שוכנת במערב מעיליא, בדרך למצפה הילה.

המסעדה ממוקמת בלב מטע זיתים עתיק בן 1200 שנים,

זוהי מסעדה ערבית לבנונית, רחבת ידיים, מוקפת בגינה גדולה ובה פזורים שולחנות וכסאות בצל העצים.

המסעדה מגישה תפריט ערבי, לבנוני, מסורתי, הכולל סלטים לסוגיהם, בשר על האש, דגים ופירות ים ומאכלים לבנונים מסורתיים שאוכלים בבית,
כמו גם שפע של מנות צמחוניות ומנות ללא גלוטן.

לפרטים והזמנות >> 077-9965756

תרשיחא, עם סמטאותיה הקסומות ושוקיה התוססים, מתמלאת באווירת חגיגית ייחודית לקראת חג המולד.

עץ חג מולד גדול ניצב במרכז הכפר, סמוך לכנסייה המרכזית, ומאיר את הרחובות המעוטרים באורות צבעוניים.

דמויות סנטה קלאוס וקישוטי חג מסורתיים פזורים ברחובות, והאווירה הכללית מרגישה כמו סצנה מתוך סרט כריסמס אירופאי.

השווקים של תרשיחא, שמהווים אטרקציה לאורך כל השנה, הופכים למוקד מרכזי של חגיגות הכריסמס.

  • דוכנים מציעים עוגות כריסמס מסורתיות, שוקולדים בעבודת יד ומאפים ייחודיים, לצד קישוטים ומתנות בעבודת יד.
  • ממתקי ג’ימי שבשוק תרשיחא, מציעה חוויה מתוקה במיוחד עם התפאורה והקישוטים ברוח החג – ממתקים שמעוצבים כתכשיטים קטנים ומלאים בטעמים של חג.
  • מסעדת אל אמיר: ממוקמת בלב השוק ומציעה תפריט מגוון המתאים מאוד למשפחות עם ילדים.
  • ביסטרו אלומה: מסעדת השף עלאא סוויטאת, שעברה למיקומה החדש, מתמחה בתפריט גלילי מקומי עונתי בדגש מיוחד בחומרי גלם טריים מדגת הים ומתנובת שדות האזור.
  • גלידת בוזה: גם בחורף תרצו לעצור כאן – עם גלידות בטעמים מותאמים לכריסמס, כמו קינמון ודבש, שמחממים את הלב.

בלב הישוב הערבי תרשיחא, המהווה סמל לדו-קיום יהודי ערבי עם העיירה האחות מעלות, נמצאת מסעדת אלומה – פנינה קולינרית בעלת מוניטין.

ביסטרו גלילי רב מוניטין המציע תפריט גורמה המסתמך על התוצרת המקומית העונתית בסגנון בישול מקומי עם נגיעות ים תיכוניות משולבות בסגנון צרפתי.

לפרטים והזמנות >> 077-9964534

אי אפשר לטייל בגליל המערבי מבלי לטעום לפחות פעם אחת מעדן ערבי כמו בקלאווה או כנאפה.
בממתקי אבו ג'ימי, שברחוב השוק בתרשיחא, אפשר גם לטעום מהמעדנים ביחד עם כוס קפה או תה מהביל וגם לקנות צידה הביתה.
מעדני אבו ג'ימי היא קונדיטוריה ובית קפה, שהקים אבי המשפחה, זכרו לברכה, והיא קרויה על שמו כשלצדו עומדת אשתו, אום ג'ימי, שתבדל לחיים ארוכים. מאז שהוקמה הקונדיטוריה ב1986 ממשיכה אום ג'ימי, שהגיעה לתרשיחא מביירות, עיר הולדתה, בעקבות נישואיה, להכין את המאפים והממתקים לפי מתכון לבנוני שלמדה בבית אמה.

לפרטים והזמנות >> 077-9964514

מסעדת אלאמיר שוכנת בלב השוק של תרשיחא והיא אהובה מאוד על תושבי האזור ותושבי כפר ורדים השכן. זוהי מסעדה ערבית, המגישה מאכלים מזרחיים כמו חומוס לסוגיו, מגוון סלטים, ממולאים, בורגול בעגבניות, סמבוסק גבינה או בשר, ובשרים על האש. בתפריט אפשר למצוא גם שניצל ומנות ילדים, קפה ובקלאווה על חשבון הבית.
השירות אדיב, מהיר וידידותי.

לפרטים והזמנות >> 077-9964538

הצעות קשורות