במשך שנים עבדה אג'ייה חמדאן כמדריכה במוזיאון הפתוח בתפן, מכאן העברית המשובחת שלה. אג'ייה, שגדלה בבית של בשלנית, ניצלה את כישורי הבישול שירשה מאמה כדי לבשל גם באירועי המוזיאון. מאז ניסגר המוזיאון החליטה לפתוח את ביתה כדי להנגיש את האוכל הדרוזי, המסורתי והטעים להפליא שהיא מבשלת לבני ביתה, גם לאורחים מבחוץ.
האווירה בבית נינוחה וחמה, אג'ייה היא אשה מרתקת עם הומור עצמי בריא, בקיאה מאוד בהוויות העולם המודרני מחד וכמובן באורח החיים הדרוזי מאידך.
הארוחה מתקיימת בשלושה מקומות: או בגינה מתחת לגזיבו המשקיף אל נוף הגליל המערבי, או בחצר הקדמית של הבית, או סביב שולחן האוכל המשפחתי, הנמצא בלב חדר האורחים (ליד האח הבוערת בחורף) והצמוד למטבח הפתוח.
אל השולחן מגיעים מבחר גדול של סלטים ובראשם סלטי ליקוט, מג'דרה, עלי גפן ממולאים באורז וברוטב טעים להפליא, המאכל המסורתי מקלובה, שהכוכב הראשי שלו הוא, לפי הזמנה, בשר כבש או בשר עוף ולקינוח מקבלים פירות העונה, עוגיות דרוזיות מסורתיות, קפה או תה. במהלך הארוחה מספרת אג'ייה על אורח החיים הדרוזי, על מעמדה של האשה הדרוזית בחברה הסגורה, שלאט לאט משילה מעליה כבלים של מסורת בת אלפי שנים ונפתחת לעולם המודרני והפחות נוקשה.
הארוחה בביתה של אג'ייה מקנה הרגשה של אירוח בבית דרוזי אופייני, מה גם שלעיתים (אם זה מתאים לאורחים כמובן) מצטרפים לשולחן ילדיה של אג'ייה, שמהם אפשר ללמוד על הדור הצעיר של הדרוזים ולעיתים מצטרף גם בעלה, שהוא מנהל בית ספר, המוסיף את נקודת המבט של הגבר הדרוזי.
מחירים:
ארוחה בשרית בין 100-120 שקל לאדם.
ארוחה צמחונית – 70-80 שקל לאדם .
תה צמחים קפה פירות ועוגיות כלולים במחיר.