כפר יאסיף הממוקם על כביש 70 כ8 ק"מ מצפון למזרח עכו, הוא ישוב שרוב תושביו ערבים נוצרים, חלקם ערבים מוסלמים ומיעוטם דרוזים. הישוב הוכרז כמועצה מקומית ב1925 על ידי המנדט הבריטי.
כפר יאסיף הוא ישוב עתיק יומין שראשיתו בתקופת הכנענים, הישראלים והפיניקים. בכפר מצויים שרידים של ישוב יהודי מימי הרומאים, הביזנטים והצלבנים.
בתקופה הצלבנית בארץ ישראל היה הכפר ידוע בשם קפרסי או קפריאסיף, בשנת 1193 העניקו המלכה איזבלה ובן זוגה אנרי השני את המצודה של כפר יאסיף לשליטי המסדר הטבטוני. במאה ה13 התגוררו בכפר נוצרים ששילמו מיסים לבישוף בעכו ומאז 1283 עבר הכפר ב"הודנה" הפסקת לחימה זמנית בין הצלבנים בעכו לבין הסולטן הממלוכי אל מנצור קלאון.
בשנות הארבעים של המאה ה18 התיישבו בכפר יהודים, בהנהגתו של הרב שלמה עבאדי, שהגיעו לכפר בעקבות רעידת האדמה בצפת. הם חיו היטב תחת חסותו של דאהר אל עומר שליט הגליל.
בכפר קיים עד היום בית קברות יהודי עתיק ששימש גם את יהודי עכו שלא רצו להיקבר בעכו שנחשבה לעיר נוכרייה.
בשנת 1972 נבחרה ויולט חורי לראש המועצה, לאחר שבעלה ,פאוזי חורי, פרש מתפקידו, ויולט חורי היא האשה היחידה שעמדה בראש מועצה ערבית בישראל.
בכפר יאסיף כמה אטרקציות דתיות חשובות: קברו של הקדוש הדרוזי מקאם נבי אל חדר, הנחשב על פי אמונתם של הדרוזים למקום קברו של אליהו הנביא. לפי המסורת, הדרוזי אל חאדר או בשמו האחר אבו איברהים הוא אחד מחמשת הנביאים שיסדו את הדת הדרוזית. בכל שנה ב25 בינואר מתקיימת עלייה לרגל לקברו של הנביא אל חאדר.
הנוצרים מאמינים כי ישו, בדרכו לצור וצידון, עבר בכפר יאסיף. במקום שתי כנסיות אחת עתיקה ואחת חדשה יותר.
כפר יאסיף של היום הוא כפר מודרני. בכביש הראשי כביש 70, מסעדות רבות, דוכני פלאפל, סופרמרקטים, מגרשים למכירת מכוניות, בתי מרקחת, מכוני יופי ומספרות.