ממרפסת ביתה הפרטי של אמאל דבור נשקף נופו היפה של הכפר הדרוזי בית ג'אן. אמאל מזמינה לארוחה דרוזית מסורתית המתקיימת בקומה השנייה של ביתה. אמאל בשלנית ששמה יצא לפניה מבשלת לאורחיה את האוכל שהיא מבשלת למשפחתה. עשרה סוגי סלטים בהם סלטים עונתיים, מנות עיקריות כמו מנסף או מקלובה ומנה אחרונה מסורתית של עוגת סולת ועוגיות בסבוסה. לאורך כל הארוחה מוגשת לימונדה צוננת ובסופה חליטת צמחים או קפה שחור.
לא כשר
אמאל דבור, בשלנית דרוזית, מארחת לארוחה כיד המלך בבית משפחתה. אמאל מבשלת במטבחה עבור אורחיה את המאכלים הדרוזים המסורתיים שהיא מבשלת למשפחתה. הכל טרי ונעשה במקום.
הארוחה בקומה השנייה של הבית היא מסביב לשולחנות מכוסים במפות אדומות. מבעד לחלונות נשקף נופו היפה של הכפר המקסים. בחורף בוערת במקום אח עצים ואל השולחן מגיע מרק עדשים צהבהב ועשיר, כעשרה סוגי סלטים – חלקם מעשבי ליקוט כמו שומר בר, עולש, עלי סלק, מרוה ירושלמית ואחרים, עלי גפן ועלי סלק ממולאים בבורגול וגרגרי חומוס ומג'דרה מבורגול ועדשים.
המנות העיקריות כוללות מנסף אורז עם בשר כבש טחון, מקלובה של עוף חצילים וירקות ועוף ממולא.
בנוסף, מוגשים לימונדה צוננת ופיתה דרוזית.
המנה האחרונה כוללת תה בחליטת צמחים או קפה, עוגת סולת ועוגיות בסבוסה.
עסק זה נבדק ונמצא עומד בסטנדרטים של מיזם אוצרות הגליל