הדבר הראשון הבולט לעין עם הכניסה לגן הירוק-ירוק המכונה 'ניחוח פרי', הוא גובה בקתות העץ היפהפיות הפזורות במתחם. מבט נוסף כבר מגלה פרטים כמו צמח ציפור גן העדן שרומז על המשך החופשה, מגרש משחקים קטן שרומז על היחס שבו יזכו האנשים הקטנים שבאו אתנו ועץ הערבה הגדול שרומז שהגענו הביתה.
השטח עצמו טובל במטעי פרי אינסופיים: הדרים, אבוקדו, אפרסמון, ליצ'י ורימון. אילנה כבר מחכה לנו ליד הבקתות. היא נשואה למיכה, בן נהלל. היא עצמה גדלה בקיבוץ עין השופט. לפני 20 שנה הגיעו למושב בן עמי, כשהחליטו לממש את החלום של מיכה לקנות משק ולהיות חקלאי. כעבור שבע שנים הגשימו חלום נוסף כשהפכו את השטח הזה למה שהוא היום. מאז שפרשה מהוראה, הטיפול בצימרים הוא עיסוקה המרכזי. מיכה מטפל גם במשק החקלאי.
הבקתות, ששמותיהן הם 'תפוז', 'אבוקדו', 'רימון' ו'תאנה', תוכננו ועוצבו על ידם. אחת הבקתות הותאמה לחלוטין לשימוש נכים. להבדיל מבקתות רגילות, ב'ניחוח פרי' מדובר במבנים גבוהים הכוללים שתי קומות: מפלס תחתון ובו יחידה זוגית מרווחת, סלון, שירותים-מקלחת ומטבח מאובזר המאפשר בישול מלא (בחוץ תמצאו גם גריל בנוי). במפלס העליון שלוש מיטות וחלון לנוף גלילי; סוג של 'בית קטן בערבה' עם מדרגות תקניות.
להתרשמותנו, ב'ניחוח פרי' מכבדים ילדים. מגן השעשועים שבחצר ועד היחידה המרווחת ניתן לקבוע כי כאן הילדים אינם אילוץ, הם אורחים לכל דבר.
ארוחות הבוקר המדוברות של 'ניחוח פרי' מוגשות בחדר האוכל הכפרי, המעוטר בציוריו של מיכה. על אף תוספת התשלום, אורחים חוזרים רבים מתקשים לחכות עד שתאיר השמש. שבעתם? חוזרים אל החדר. היום יעבור ביעף ולפנות ערב תשובו ותגלו שהבקתות מוקמו כך שכל מרפסת פונה לכיוון מכה של הנופשים: השקיעה. קיים הסדר כניסה מוזלת לבריכת קיבוץ כברי הסמוך.
עסק זה נבדק ונמצא עומד בסטנדרטים של מיזם אוצרות הגליל