בלב הגרעין העתיק של פקיעין, בצל עץ תות, מסעדה המגישה אוכל דרוזי אותנטי שכולל מנות מהמטבח הביתי ובשר על האש וגם אוכל רחוב כמו פיתה בלבנה או פלאפל ומיצים טריים.
כשיושבים סביב השולחנות במסעדת 'עץ התות במעין' בלב הכפר העתיק בפקיעין ההרגשה היא של קפיצה קטנה לחו"ל, התחושה היא אותה תחושה של אותנטיות מקומית שמקבלים כשמבקרים בכפר יווני, תורכי או איטלקי. מקום עם טעם וריח של פעם.
המסעדה, כשמה, ממוקמת באחד המקומות היפים ביותר בפקיעין, בלב הכפר העתיק מתחת לעץ תות ענק הכורע תחת פריו. ענפיו של העץ מסוככים על כל הרחבה שלפני המסעדה ויוצרים צל טבעי. עץ התות הוא אחד מסמליה של פקיעין והוא מונצח על שטר 100 השקלים. שורשי העץ התחפרו עם השנים עמוק בתוך המעיין שלידו הוא נטוע.
אל תתנו לכרזות המסחריות המקיפות את המסעדה להטעות אתכם לחשוב כי מדובר במלכודת תיירים, נהפוך הוא: נזהה אל דין מבשלת אוכל טרי במקום. אותו אוכל שבושל במשך מאות שנים במטבח המסורתי של משפחתה.
התפריט קבוע: חומוס, משאוושה, מסבחה תוצרת בית, כדורי פלאפל, עלי גפן ממולאים, לבנה מחלב עיזים או בקר תוצרת בית, פיתה דרוזית מקמח מלא הנאפית בטאבון המסעדה, מנסף ומקלובה שאותם צריך להזמין מראש. לצד כל אלו מוגשים גם בשרים על האש: שיפודי כבש, פרגיות, לבבות וחזה עוף.
ברגע שתזמינו מנת בשר תלך נזהה אל הקצב השכן ותביא את הבשר הטרי והמובחר ביותר ואותו תכין על האש.
בין המנות האחרונות בקלאווה ועוגת סולת במי ורדים. הקפה ותה הצמחים על חשבון הבית.
ליד המסעדה דוכן מיצים טבעי השייך לסעדה, אביה של נזהה, ובו הוא סוחט במקום מיצי רימון, תפוזים, תפוחים ולימון להכנת לימונדה.