בחומוסית עיסא הידועה, הוותיקה והאהובה, מכינים את החומוס לפי מתכון משפחתי שעובר במשפחת עיסא מדור לדור.
החומוסיה הקטנה והנקייה להפליא, ממוקמת בכיכר פרחי, ברחבת הכניסה לשוק של העיר העתיקה בעכו.
החומוסיה נוסדה בשנת 1950 על ידי הסבא עיסא, כיום מנהל את המקום בן הדור השלישי, הנכד עיסא, ביחד עם ילדיו שיש להניח שגם הם בבוא היום ימשיכו את המסורת המשפחתית של הכנת חומוס והגשתו לאורחים רעבים המגיעים לכאן לא רק מעכו אלא גם מכל רחבי הארץ, בעקבות השמועה שהחומוס של חומוסית עיסא הוא מהמשובחים והטעימים בעכו.
עיסא, שינק חומוס עם חלב אמו, ובילה כילד בחומוסיה שבה המשיך אביו את דרכו של סבו מדי יום ביומו, עומד ליד הדלפק ובקצב שלא היה מבייש רץ מרתון מאכיל את הסועדים הרבים הגודשים את המסעדה. את חלקם הוא מכיר מצוין, הם סועדים קבועים והוא יודע מי אוהב מה. ילדיו שעוזרים לידו, וחלקם משמש כמלצרים, מעניקים לסועדים שרות מהיר אדיב וקשוב.
החומוסיה פתוחה בכל ימות השבוע פרט ליום רביעי והיא מגישה בנוסף לחומוס גם מחלוטה, לבנה, פול ומשאוושה עם ביצה לפי מיטב המסורת המשפחתית.