כשאסף לביא, בעליהם של שני פאבים פופולריים בתל אביב, החליט לעזוב את העיר ללא הפסקה ולעבור לחיות בכליל שבגליל המערבי, הוא לא העלה בדעתו שתוך שנים אחדות יהפוך לבעליה של מבשלת בירה ישראלית, פופולרית, בשם "מלכה ", שהבירות שהיא מייצרת יהפכו לשם דבר וימכרו בכל הארץ. אסף החל לבשל בירה בכמויות קטנות ואחרי שאלו עברו סדרת טעימות אצל אנשי מקצוע מתחום הקולינריה גובשו המתכונים באופן סופי.
זה היה הזמן שבו העמיס אסף את בירה מלכה האדמונית, בירה מלכה הבהירה ובירה מלכה הכהה על הטנדר שלו ונסע לחלק אותן אצל מביני עניין בתל אביב. בשנת 2008 התמקמה המבשלה למרגלות מבצר יחיעם שבקיבוץ יחיעם. בחצר המבשלה, מול נופם המרהיב של הרי הגליל המערבי והים, נפתח "ביר גרדן", כנהוג במקומות רבים בעולם, אלא שפה בגליל הוענק לה שם עברי: "חצר מלכה" והמקום הפך תוך זמן קצר למקום בילוי פופולרי, האהוב על תושבי הגליל וגם על אורחים מבחוץ, שבאו לבלות בסופי השבוע באווירה נפלאה עם חברים, מוזיקה ובירה. "חצר מלכה" קיימת עד היום במיקומה בקיבוץ יחיעם והיא מלאה בסופי שבוע במשפחות, בזוגות וביחידים, הבאים לבלות באווירה הכל כך מיוחדת של המקום. המבשלה המשיכה להתמחות בייצור בירות מסוג אייל, בשיטה המסורתית ובכמויות קטנות, כשבתהליך הייצור משתמשים בחומרי גלם איכותיים ומקפידים על בקרת איכות קפדנית. עם השנים הפכה המבשלה לקטנה מידי לצרכיה של בירה מלכה והמבשלה עברה לתפן.
המבשלה שנבנתה בתפן היא חדשנית ומקצועית ברמה עולמית וממש באותו חלל של המבשלה, קומה אחת מעל, כשחלון ענק מפריד ביניהם, נפתח גם סלון מלכה.
הסלון, אומרים אנשי בירה מלכה, הוא הבית של מלכה, מהסלון, מתאפשרת, דרך הזכוכית השקופה, הצצה אל החביות הענקיות של המבשלה ואל האנשים העוסקים במלאכת ייצור הבירה.
הסלון נעים ונוח ובו ספות וכורסאות סביב שולחנות נמוכים וגם שולחנות עץ רגילים וסביבם כסאות, בקצהו בר גדול, המספק בנוסף לבירות גם צ'ייסרים וערק.
בסלון מלכה מוגש אוכל המתאים לבירה, התפריט כולל בתוכו חמוצי מלכה, ביניהם דובדבנים מוחמצים ואבטיח מוחמץ, המבורגר, נקניקיות, שניצל, פטריות ועוד. עוד ניתן לרכוש בסלון כובעים, חולצות טי של מלכה, תכשיטים , גרביים, מארזי בירה ועוד.
כיום ניתן לבקר בשני מוקדים של בירה מלכה :
חצר מלכה ביחיעם – ביר גרדן באווירה נעימה עם נוף לגליל המערבי ולים. פתוח בסופי שבוע שישי ושבת בלבד מהשעה 12.00-18.00 (בקיץ עד 19.00)
סלון מלכה בתפן – מרכז המבקרים שבו נמצאים המבשלה והמסעדה.
המקום פתוח לקבוצות במהלך כל השבוע בתיאום מראש.
לקהל הרחב – ביום חמישי בלבד מ18.00 ואילך .
ניתן בתאום מראש לקיים אירועים פרטיים במקום.