המרכז ספון עץ, רחב ידיים ומודרני, השירותים מבהיקים מניקיון והחניה מצויה בשפע.
על המדפים תמצאו זנים שונים של שמן זית סורי גלילי, זיתים כבושים בצורה מסורתית וביתית, סוגים שונים של קפה, סבונים עשויים שמן זית, מכונה הסוחטת שמן קצח, הנחשב למזון על, מכונה לטחינת קפה, דבש לסוגיו, זיתים, לבנה ותבלינים ומוצרי קוסמטיקה של דוקטור דבור מבית ג'אן הסמוכה.
האורחים מתקבלים בקבלת פנים דרוזית לבבית ומוזמנים לטעימות, תוך כדי הסבר על שמן הזית, עונת המסיק, הפקת השמן בבית הבד, סוגי השמן והדרך הטובה ביותר לשמור על הארומה שלו לאורך זמן (בבקבוקים כהים).
מרכז המבקרים החדיש והמודרני הוא המשך ישיר לבית הבד הראשון של המשפחה שהוקם על ידי אבו עפיף בשנת 1952, אז היה זה בית בד מסורתי, אמנם האבניים לא הונעו על ידי חמורים, אך מכיוון שחורפיש טרם חוברה לרשת החשמל, הונעו האובניים באמצעות כבל שחובר לגנרטור. כיום יש בבית הבד שלושה קווי יצור מודרניים ואת בית הבד ומרכז המבקרים מנהל לוטפי, בנו של אבו עפיף שהיה בשירותו הצבאי נהגו של הלוחם הדרוזי הדגול אלוף משנה נביה מרעי זכרונו לברכה, סגן מפקד אוגדת עזה שנפל בעת מילוי תפקידו.
לוטפי ינק שמן זית עם חלב אמו, כילד היה בית הבד מגרש המשחקים שלו, מיום שהוא מכיר את עצמו עבד בבית הבד ועבד במסיק (עד היום בכל עונת מסיק יש חופשת מסיק לתלמידים כדי שיוכלו לעזור ), למד את רזי המקצוע מהשורש ועד לצמרת. כיום בנו בן ה18, דור שלישי למגדלי זיתים ויצרני שמן זית, עובד גם הוא בבית הבד.
במרכז המבקרים ניתן לאכול ארוחות קלות בסגנון דרוזי :
לבנה ביתית, זיתים מסורתיים, דבש, פיתה דרוזית, סמבוסק, זעתר, מנקיש שהוא סוג של פיצה דרוזית,כולם נאפים בטבון הגדול המוצב במקום, זעתר, לימונדה צוננת סחוטה מלימון טרי, קפה ממכונת אספרסו או קפה דרוזי.
בעונת המסיק ניתן להצטרף למסיק בכרמי הזית של משפחת עפיף ולבקר בבית הבד בו מופק השמן .
במקום מתקיימות סדנאות ליצירת סבון גליצרין למבוגרים וילדים בתשלום .