מסעדת קפריא

מסעדה המשלבת אוכל לבנוני ואוכל איטלקי, לצד סלטים דגים ובשרים על האש, מנות של פסטה ומוקרמים וארוחות קלות. משתמשת בחומרי גלם טריים ואיכותיים. במקום חדר פרטי.

  • מסעדת קפריא 1
    ????? ?????? - ????
  • מסעדת קפריא 2
    ????? ?????? - ????
  • מסעדת קפריא 3
    ????? ?????? - ????
  • מסעדת קפריא 4
    ????? ?????? - ????
  • מסעדת קפריא 5
    ????? ?????? - ????
  • מסעדת קפריא 6
    ????? ?????? - ????
  • מסעדת קפריא 7
    ????? ?????? - ????
  • מסעדת קפריא 8
    ????? ?????? - ????
  • מסעדת קפריא 9
    ????? ?????? - ????
  • מסעדת קפריא 10
    ????? ?????? - ????

זמני פעילות

ימי חול
10:15 - 22:30
ימי ו' וערבי חג
10:15 - 22:30
שבת
10:15 - 22:30

אמצעי קשר וכתובת

טלפון להזמנות
077-9964550
ישוב
טמרה

פנייה למארח

'קפריא (Kafraya) הוא שם של כפר לבנוני יפהפה, המתמחה בייצור ערק ויין', מספר סאייב דיאב, בעלים ומנהל המסעדה בטמרה. 'קראתי למסעדה על שם הכפר, למרות שכאן אנחנו לא מגישים אלכוהול'.
את המסעדה שפתח בתחילת 2012 מגדיר סאייב 'לבנונית עם טאץ' איטלקי. מצד אחד חוזרים למתכונים של הסבתא עם הסלט הערבי, הטבולה, והפטוש, ומצד שני, יש הרבה פסטות ומוקרמים. מבחינת איכות, אני יכול להגיד לך שאנחנו המסעדה היחידה שנשים מהמגזר הערבי לוקחות ממנה טבולה הביתה'. עוד תוכלו למצוא ב'קפריא' את כל מנות הבשר והדגים (סלמון, פורל ודניס), לצד ארוחות קלות יותר של טוסטים ואומלטים. וכן, יש גם חומוס שנעשה במקום. אם תשאלו את סאייב, התמחות המסעדה אינה במנה מיוחדת (אף כי שמה של מנת פילה העגל שלהם הולך לפניה) אלא איכותם וטריותם של חומרי הגלם: 'סוד הבישול הטוב הוא בהרכבה וחיבור של חומרי גלם איכותיים'.
המסעדה עצמה משדרת הקפדה עד אחרון הפרטים: מרפסת, חלל מרכזי, חדר VIP, דלפק יוקרתי ובו חלון למקרר עוגות מפתות, מטבח מאובזר ושירותים יוקרתיים בסטנדרטים הגבוהים ביותר, המתאימים גם לנכים. את כל אלה עטפו ב'קפריא' בשורת תמונות שחור-לבן של בארדו, לורן, שריף, ברגמן, בוגארט ושאר אבני דרך בקלאסיקה של הקולנוע.
הקפדה ודיוק? כוכבי קולנוע? אוכל לבנוני עם נגיעה אירופית? איך כל אלה מתיישבים במקום אחד אתם שואלים. התשובה: סאייב דיאב. בית הקולנוע שפעל בטמרה בשנות ה-50' עד ה-70' של המאה הקודמת היה שייך לאביו. 'אני נולדתי לתוך בית קולנוע. הסרט 'סינמה פרדיסו' שחזר מבחינתי את כל הילדות שלי'. וכמו בסרט ההוא, גם סאייב עזב את מחוז ילדותו לתקופה ארוכה: 'כשבגרתי התגלגלתי לשווייץ, שם חייתי למעלה מ-15 שנה. הרבה טכניקות שבהן אנחנו משתמשים היום במסעדה הבאתי משם – ובראשן שיטת יישון הבשר הייחודית לשווייצרים הכפריים, השומרת על הטעם הטרי והופכת את הבשר לרך במיוחד'.
על אף הזמן הקצר שחלף מאז הקמתה, רבים מהתל-אביבים כבר למדו לשלב את 'קפריא' בביקורם בצפון. ובצדק.