שדות מעיליא שימשו עד שנת 1990 כר נרחב לגידולי הטבק בארץ ישראל. האזור נודע מאז המאה ה-19 כאזור הגידול הטוב ביותר בגליל. רוב המשפחות במעיליא התפרנסו משדות הטבק שבבעלותן, ולמרות שגידולו של הטבק חדל מלהיות מקור פרנסה עיקרי וחשוב, ניתן לראות עד היום, בסמטאות מעיליא, אשכולות טבק התלויים על הגגות ועל המרפסות, שכן פרנסת הטבק אמנם חדלה, אך מסורת גידול הטבק היא בדי.אן.אי של מעיליא ואנשים נוהגים עד עצם היום הזה לגדל טבק להנאתם הפרטית.
בית הטבק, שאשכולות טבק משתלשלים מתקרתו, מספר את סיפור חקלאות הטבק של מעיליא. זהו בית עתיק שנבנה ב-1914, והוא שייך למשפחת קסיס. זוהי משפחה חקלאית שהתפרנסה בעבר מגידול טבק ומטעי זיתים, וגידלה שדות טבק עד שנת 1990, כאשר יצרנית הסיגריות "דובק" חדלה לרכוש טבק מהחקלאים, וגידול הטבק חדל מלהיות מקור פרנסה.
בבית שקירותיו ספוגים בהיסטוריה, ניתן ללמוד על חיי משפחת קסיס שחיה בו במשך שנים רבות, ביחד עם בעלי החיים שלה, כולם בחלל אחד.
הבית בנוי משני מפלסים: במפלס הראשון גרו הבהמות שהוכנסו לבית בתקופת החורף, כדי להגן עליהם מהקור והגשם, ואילו במפלס העליון חיה המשפחה.
הפריטים בבית מספרים על חיי המשפחה: שולחן עתיק, ארונות מקוריים: אחד מהם הובא כנדוניה בשנת 1890 מחאלב שבסוריה, האחר שימש כארון למצעים ואילו ארון נוסף שימש כארון בגדים. עוד במקום ה"נמליה" ארון האוכל שחזיתו רשת שנועדה להגן עליו מנמלים וחרקים אחרים מצד אחד, ולאפשר אוורור מצד שני. בצד מונחת עריסה של תינוק ועל הקירות תצלומים של המשפחה לדורותיה. שני קמינים יש במקום – האחד מיועד לנשים, האחר לגברים. לכל אחד מהם היה תפקיד שיועד לכל אחד מהמינים: קמין הנשים שימש לחימום מים ולבישול, קמין הגברים לחימום מים לרחצה.
תקרתו של הבית השתמרה בשלמותה, והיא עשויה מקורות עצי אזדרכת, (האזדרכת הוא עץ מר שתולעים אינן חודרות אליו) ומעצי במבוק, המבודדים את התקרה מקור וחום.
הביקור בבית הטבק מלווה בהסבר, ובתחילתו מוקרן סרט המספר על גידולי הטבק במעיליא ועל דרך ייצור הטבק.
במקום פועלת מזקקה מסורתית שבה מייצרים עראק בלאדי מענבים לבנים זן דבוקי, מכרמים פרטיים.
העראק מיוצר מתסיסת ענבים במשך כ-14 יום ולאחר מכן הפרדת האלכוהול מהיין. העראק מיוצר בשתי ארומות: עראק אלבורג' זיקוק כפול, חוזק 53, ועראק מעיליא זיקוק משולש חוזק 53 וגם עראק זיקוק מיוחד בחוזק 60
הביקור במקום כולל טעימות וכיבוד. בתיאום מראש
הביקור מיועד לקבוצות של 15 איש ומעלה .
ביקור כולל הקרנת סרט והסבר במחיר 12 שקל לאדם.
ניתן להוסיף טעימות של יין וערק תוצרת עצמית במחיר של 20 שקל לאדם.