מיקומה של מסעדת הבשרים הכשרה של שפי שאלתיאל, על המצוק הדרומי של נחל כזיב, בישוב מנות, עם תצפית מרהיבה לים התיכון ולכל רצועת החוף הצפונית, ראש הנקרה, רכס סולם צור, ממש מעל נחל כזיב ושלוחתו של נחל בצת, הופך אותה לאחת המסעדות הממוקמת בנקודת נוף מהיפות בישראל.
גם באמצע אוגוסט מנשבת רוח קלילה והאוויר צלול כיין. המרפסת הגדולה של המסעדה זרועה בכיסאות, שולחנות, שמשיות, ערסלים ופינות ישיבה, ואפשר לשבת גם בפנים, בתוך מבנה העץ של המסעדה, אבל מומלץ בכל לב לשבת בחוץ. מוזיקה נהדרת של שירים עבריים מתנגנת ברקע, השקיעות כאן הן מהיפות בארץ, לאט לאט שוקעת השמש ונדלקת תאורה ההופכת את המקום לרומנטי וקסום. אלמלא מצוק ראש הנקרה ומערת קשת שממול, אפשר היה לחשוב שאנחנו בדרום צרפת או על איזה אי יווני.
המסעדה מגישה מנות ראשונות ומנות בשר איכותי כמו בשר ואגיו, ואנטריקוט אנגוס, המיובאים מארגנטינה, ומנסה לשלב בין נגיעות דרום אמריקאיות ומטבח ישראלי גלילי.
חלק מהמנות מתבשלות בטבון החל מהפוקצ'ה, השזורה בעלי רוזמרין, דרך תפוחי האדמה הירקות המבושלים בסגנון אנטי פסטי והמקבלים טעמים של עץ וירקות מדורה.
שף המסעדה הוא דביר ג'יבלי והשף היועץ הוא שישי דרעי, אבל על הכל מנצח הבעלים, שפי שאלתיאל, שחלם והגה את המסעדה זמן רב לפני שפתח אותה. האירוח של שפי הוא אירוח אישי והתחושה היא שהוא מארח בחצר הבית שלו. עובדי המסעדה מהשף ועד אחרון המלצרים כולם תושבי הגליל המערבי ורוב הפרודוקטים למעט הבשר גם הם מהגליל.
בתפריט תמצאו ארוחת טעימות המורכבת ממנות ראשונות וממחבת רוחשת של סוגי בשרים .
לשולחן מגיעה פוקצ'ה מעוטרת בענפי רוזמרין ריחניים ולצידה סלסת עגבניות ושמן זית, קערת נחושת עם חציל בטחינה מהטאבון, סלט טאבולה, מחבת פטריות חמות עם איולי, סלט גבינשס חם עשוי משעועית וכוסברה ומחבת רוחשת של בשרים משובחים על האש ובראשם אנטריקוט.
אפשר להזמין לחוד ממגוון המנות הראשונות ומנות עיקריות כמו: סטייק אנטריקוט אנגוס ארגנטינאי פלטת בשרים מהמעשנה, פרגית גלילית בטאבון, המבורגר הבית.
את הקינוחים מכינה במקום ספיר, בתו של שפי.
היין המוגש לשולחן הוא של יקב לוריא מספסופה
בקרוב יוגש במקום יין מייצור מקומי מכרם הענבים המשפחתי
ואת הבירה תקבלו הישר מהמבשלה הצמודה למסעדה.
המחירים נעים בין 200 שקל לאדם לארוחת טעימות
90-195 שקלים למנות עיקריות
35 שקלים לקינוחים .
מסעדת שפי צמודה למתחם הצימרים של המקום. במתחם שלושה צימרים: בקתת המפל, שלה ג'קוזי ספא פרטי מאבן, בקתת שמיים, המבודדת והיושבת ממש מעל נחל כזיב, עם נוף אינסוף ובקתה נוספת הצמודה למסעדה.
מיקומה של המסעדה קרוב לרצועת החוף הצפונית, ממש בטבורו של הגליל המערבי, מאפשר גישה נוחה לאטרקציות הנמצאות ברדיוס של 25 קילומטרים מהמסעדה ומהצימרים .
מסעדה כשרה בהשגחת רבנות מעלה יוסף
סגור בשבת