מסעדת מול ההר, בכפר ג'ת, היא מסעדה המגישה אוכל דרוזי אותנטי, אותו מבשלת סוראיה, הקרויה כך על שם סבתה, ממנה למדה להכין את האוכל הדרוזי שהיא מגישה לשולחן המסעדה. הסבתא, שהייתה בשלנית מהוללת, בישלה לאירועים בכפר ג'ת ובכל הכפרים הדרוזים הסמוכים, והייתה ידועה בשמה סותי סוראיה, כלומר סבתא סוראיה. "היא הייתה אשה מיוחדת במינה" אומרת נכדתה, "לא היה מצב שבן אדם נכנס אליה הביתה ויצא בלי שיאכל .זה תורשתי גם אני מאוד אוהבת להאכיל ולבלות במטבח."
סוראיה, שבכלל למדה פסיכולוגיה, קרימינולוגיה ותקשורת, לא ידעה שלא תעסוק במקצוע שלמדה, אלא תעסוק במקצועה של סבתה, אבל העובדה שמדי שבוע היא בישלה למשפחתה המורחבת, כשהיא מקפידה על הדקויות שלימדה אותה סבתא שלה, עשתה את שלה, ומהרגע בו החליטה לפתוח את המסעדה שמעה יצא מפה לאוזן והיא נחלה הצלחה.
המסעדה ממוקמת על הכביש המתפתל מהישוב כליל למרומי ג'ת, ברחובו הראשי של הכפר, בקומה התחתונה של בית המשפחה. מסעדה צנועה, נקייה ומסודרת. אולם ההיי לייט של המסעדה נמצא בקומה השנייה של הבית, שם, על מרפסת רחבת ידיים, מול נוף עוצר נשימה, נשקף מראה בלתי נשכח של הים התיכון, ובימים של ראות טובה, אפשר לראות את האוניות העוגנות בנמל חיפה ואת הר הכרמל.
גם בימים של חמסין, במרפסת של סוראייה האוויר צלול כיין, ומחייה נפשות. את המרפסת יש להזמין מראש, כי היא מאוד מבוקשת.
ומה בתפריט? מגוון סלטים: מסלט פתוש וסלט תבולה עד סלט פירות ים, על האש: כבש, קבב, צלעות וגם המבורגר וסטייק. אך העיקר כאן הוא כמובן האוכל הדרוזי, מנות כמו מג'דרה, שירבטה, עלי גפן ממולאים (בהזמנה מראש), פריקי ועוד.
המסעדה מגישה גם ארוחת בוקר בסגנון דרוזי ,אפשר להזמין קייטרינג לאירועים פרטיים , ימי הולדת, מסיבות כלה וכו.
ניתן לקיים אירועים עד 30 איש במרפסת וגם בחצר המסעדה.
המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע ומגישה ארוחות בוקר, צהריים וערב.
לא כשר.