קרוב לצומת כברי, בלב חורשה ירוקה ומוצלת ניצבת אנדרטה מרשימה לזכרם של חללי שיירת יחיעם שנפלו במלחמת השחרור כשניסו לפרוץ את המצור על יחיעם והגליל המערבי. המשוריינים המקוריים ששרדו מהשיירה הם עדות אילמת למה שהתרחש כאן כאשר אנשי חטיבת כרמלי של ההגנה בפיקודו של בן עמי פכטר נפלו למארב שהציבו להם הערבים ומספרים את סיפור השיירה. במקום שביל מונגש, שולחנות לפיקניק וחניה.
"אביב תש"ח. שבט, ט"ז באדר ב' 27.3.48. צהרים. שיירה יוצאת אל יחיעם המנותקת. אי עברי בלב אויב. תשעים לוחמים אנשי ההגנה מחטיבת 'כרמלי' גדוד 21… אנשי הכנופיות וכפריים חמושים עטים על השיירה לכתר אותה למות. והם רבים מספור. אכזר היה הקרב…". זהו קטע מתיאור הקרב, החקוק על לוח באתר הזיכרון לחללי שיירת יחיעם. האתר המרשים, שתוכנן על ידי יחיאל ערד – חבר קיבוץ סער שאחיו היה בין הנופלים בשיירה – נחנך בשנת 69' כ-300 מטר מדרום לצומת כברי (כביש 70).
מיקומו של האתר אינו מקרי: זהו המקום שבו הוטמן המארב לשיירת חטיבת 'כרמלי' בפיקודו של המג"ד בן-עמי פכטר, בדרכה להעביר אספקה לקיבוץ יחיעם הנצור. לאחר קרב קשה שארך כעשר שעות נספרו 47 נופלים מקרב הלוחמים. באתר עצמו מפורטים שמותיהם של 69 חללים, שכן 22 לוחמים נוספים נפלו בשני אירועים אחרים סביב הקיבוץ הנצור – וזה הכיתוב לזכרם: "לשם ולתהלה לפורצי הדרך ולמגינים האמיצים שריוו מקום זה בדמם בחושם לשחרר את יחיעם הנצורה ביום ט' שבט תש"ח, י"ב תמוז וביום ט"ז אדר ב' תש"ח. זכרם לא ימוש לעד".בשטח האנדרטה מצויים גם שלדי המשוריינים שהותקפו. ב-14 במאי 48' פתחה חטיבת 'כרמלי' במבצע להסרת המצור על ישובי הגליל המערבי. המבצע נקרא על שם מפקד השיירה ההיא: 'מבצע בן-עמי'. בבוקר 21 במאי 48' שוחררה הדרך ליחיעם. 'נתיב השיירה' ו'בן-עמי' הם שמותיהם של שניים מישובי האזור.